: Азербайджан: Журналистика - 20 Января 2010 - Персональный сайт
Bazar, 19/05/2024, 00:19
Qədim Oğuz qəzeti Sizi salamlayır
Ana səhifə Qeydiyyat Giriş
Sizi təkrar görməyimizə şadıq,, Гость · RSS
Sayt menyusu
Sadə çat



More Cool Stuff At POQbum.com

 
Əsas » 2010 » Yanvar » 20 » Азербайджан: Журналистика
05:16
Азербайджан: Журналистика
   2010-cu ilde KİV ve jurnalist        
     teşkilatlarının layihelerinin
     maliyyelуşdirilmesi ile bağlı 
         müsabiqe elan edilib 



                                                                               Kemale Quliyeva – APA.
 
Azerbaycan Prezidenti yanında Kütlevi İnformasiya Vasitelerinin (KİV) İnkişafına Dövlet Desteyi Fondu 2010-cu ilde KİV-lerin ve jurnalist teşkilatlarının layihelerinin maliyyeleşdirilmesi ile bağlı müsabiqe elan edib.

Bu barede APA-ya fonddan bildirilib. Melumata göre, "Azerbaycan Respublikasında kütlevi informasiya vasitelerinin inkişafına dövlet desteyi Konsepsiyası”na müvafiq olaraq Fondun Müşahide Şurasının reyi esasında fikir, söz ve melumat azadlığının, plüralizmin inkişaf etdirilmesi, insan hüquq ve azadlıqlarının müdafiesi; Ermenistan-Azerbaycan, Dağlıq Qarabağ münaqişesi, ermeni terrorizmi haqqında heqiqetlerin dünya ictimaiyyetine çatdırılması; informasiya ve kommunikasiya texnologiyalarının, müasir texniki nailiyyetlerin KİV-lerin fealiyyetine tetbiqi; KİV-lerin fealiyyetinin tekmilleşdirilmesi, jurnalist peşekarlığının ve mesuliyyetinin artırılması, dövlet orqanları ile KİV-lerin emekdaşlığının güclendirilmesi; ekologiya ve etraf mühitin mühafizesi, ekoloji maarifçilik; Azerbaycanın dövletçilik tarixinin, milli adet-enenelerinin, elm ve medeniyyetinin tebliği istiqametleri üzre KİV ve jurnalist teşkilatlarının layihelerinin maliyyeleşdirilmesi qerara alınıb.
Müsabiqede müsabiqe elan olunan günedek son bir ilde müntezem neşr olunan, dövriliyi heftede bir defeden ve tirajı 1500 nüsxeden az olmayan, her buraxılışından en azı 500 nüsxesi satılan ve ya abune yolu ile yayılan qezetler, son bir ilde müntezem olaraq ayda bir defe neşr olunan, tirajı 500 nüsxeden az olmayan, her buraxılışından en azı 300 nüsxesi satılan ve ya abune yolu ile yayılan jurnallar, müvafiq qaydada dövlet orqanlarında qeydiyyatdan keçmiş, lisenziyası olan, son bir ilde müntezem xeber istehsalı ve satışını heyata keçiren informasiya agentlikleri, dövlet qeydiyyatından keçmiş, söz ve melumat azadlığı, KİV-lerin inkişaf etdirilmesi, jurnalist fealiyyetinin tekmilleşdirilmesi sahesinde en azı bir illik tecrübesi olan, layiheler icra etmiş jurnalist birlikleri iştirak ede biler.
"Azerbaycan jurnalistlerinin peşe (etik) davranış qaydaları”nı pozması ile elaqedar haqqında Azerbaycan Metbuat Şurası terefinden müvafiq qerar çıxarılan, barelerinde mehkemenin qanuni qüvveye minmiş qerarı olan, esasen reklam ve erotik xarakterli materiallar derc eden, tesisçisi dini qurumlar ve dini icmalar olan, xarici dövletlerin hüquqi ve fiziki şexsleri terefinden tesis edilen, nizamname kapitalında xarici dövletlerin hüquqi şexslerinin ve ya vetendaşlarının payı olan, xüsusi meqsedler üçün buraxılan, pulsuz ve aşağı qiymetlerle çap mehsulu yayan, tesisçileri dövlet orqanları olan metbuat vasitelerine müsabiqede iştirak hüququ verilmir.
Her layihe üçün maksimum mebleğ 15 000 manat müeyyen edilib. Her qurum bir layihe teqdim ede biler. Her istiqamet üzre en çox bal toplamış 5 layihe maliyyeleşdirilecek. Erizeler yanvarın 19-dan martın 1-dek Fondun ofisinde qebul olunur. Erizeler şexsen teqdim edilmelidir. Neticeler martın 20-dek elan edilecek. 2009-cu ilin layihe müsabiqesinin hesabatlarını vaxtında tehvil vermeyen teşkilatlar müsabiqeye buraxılmayacaq.
Baxış: 1434 | Əlavə etdi: afgan73 | Teqlər: KİV, müsabiqe, Metbuat Şurası | Reytinq: 0.0/0
Bütün şərhlər: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Bizim sorğu
Оцените мой сайт
Всего ответов: 60
Statistika

Xətdə cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçi: 0
GİRiŞ
Bura səhifənin qurtaracağıdır!!!