: Азербайджан: криминал - 20 Января 2010 - Персональный сайт
Bazar, 19/05/2024, 01:13
Qədim Oğuz qəzeti Sizi salamlayır
Ana səhifə Qeydiyyat Giriş
Sizi təkrar görməyimizə şadıq,, Гость · RSS
Sayt menyusu
Sadə çat



More Cool Stuff At POQbum.com

 
Əsas » 2010 » Yanvar » 20 » Азербайджан: криминал
05:43
Азербайджан: криминал
   MTN-den DUSTAQLAR NECE QAÇIRMIŞ
 
 
       Abşeron rayon Polis ŞöbEsinin sabiq reisi:
      "MTN-den dustaqların qaçırılmasına Murad Sadeddinov ve Faiq MirzEyev rehberlik etmişdi” 

                                                                        Ramil Memmedli – APA.
 
Bu gün Ağır Cinayetlere Dair İşler üzre Mehkemede bir sıra ağır cinayetlerde ittiham olunan Abşeron rayon Polis Şöbesinin sabiq reisi, 1995-ci ilden axtarışda olan Memmedeli Eliyevin cinayet işi mehkeme baxışı davam etdirilib. APA-nın xeberine göre, hakim Keramet Eliyevin sedrliyi ile keçirilen prosesde M. Eliyev ifadesini davam etdirib. Teqsirlendirilen bildirib ki, 1992-ci ilde istefaya çıxıb. Müdafie Nazirliyinin ticaret idaresinin sabiq reisi Murad Sadeddinovu qayınatasının Nardarandakı bağ qonşusu kimi tanıdığını deyen sabiq polis reisi 1994-cü ilin sentyabrın 21-den 22-ne keçen gece MTN-nin tecridxanasından dustaqların qaçırılması epizodu üzre ifade verib: "Sabiq müdafie naziri Rehim Qazıyevi evvelden tanıyırdım, Baba Nezerli, Arif Paşayev, Elikram Hümbetovla ise tanışlığım olmayıb. Rehim Qazıyevin qaçırılmasında ona göre iştirak etmişem ki, o vaxt MTN-de işleyen Faiq adlı şexs demişdi ki, Rehimi ve o birileri öldürecekler. Hem de Rehim Qazıyevi normal qabiliyyetli şexs kimi tanımışam. Müdafie naziri olanda 32 kend almışdıq. Hetta hemin il ona "İlin kişisi” adı verilmişdi”.
Bundan sonra M. Eliyev deyib ki, Murad Sadeddinov ve MTN-nin İstintaq Tecridxanasının reisinin növbe üzre kömekçisi Faiq Mirzeyevin rehberliyi ile dustaqlar qaçırılandan sonra onları Xırdalanda qarşılayıb: "Dustaqları qarşılamağa Sadeddinovun maşını ile getmişdim. Xırdalana geldim, MTN-nin emekdaşı Faiq de orda idi. Onların tecridxanadan çıxarılmasına Faiq rehberlik etmişdi. Qaçırılan günü Elikram Hümbetov Lenkerana getdi. Diger dustaqları ise Mehemmediye, Behram adlı şexsin evine apardım. Sonra dediler ki, Suret Hüseynov Moskvaya qaçmaq isteyir. Bir neçe gün sonra onu da digerlerinin yanına getirdik. Onları yük maşınında Xaçmaz istiqametinden Rusiyaya keçirdik. Elikram Hümbetovun tutulduğunu eşidende ise bildim ki, veziyyet pisdir, respublikadan qaçdım”.
M. Eliyev Müdafie Nazirliyinin 130 saylı herbi hissesinden oğurlanan raketlerin ona mexsus bağda saxlanması ittihamı ile ise razılaşmayıb.
O, Ayaz Mütellibovun hakimiyyetden gedenden sonra yaratdığı emek Partiyasının, sonra ise Vetendaş Birliyi Partiyasının sedr müavini olduğunu deyib: "Moskvada olduğum müddetde Ayaz Mütellibovla bir neçe defe görüşmüşem. Dağıstanda olduğum müddetde heç bir rusiyalı herbçi ile görüşüm olmayıb”.
Sonra ise prosesde şahid qisminde Rehim Qazıyevin qardaşı Rahab Qazıyev ifade verib. O, Memmedeli Eliyevi tanımadığını, qardaşının qaçırılmasından xeberi olmadığını deyib. R. Qazıyev deyib ki, 5 il müddetine esassız olaraq hebs olunub.
M. Eliyev ise deyib ki, Rehim Qazıyevin qaçırılan gün gece saatlarında Rahab Qazıyev de Xırdalanda olub. R.Qazıyev ibtidai istintaq zamanı ifadesinin tezyiq altında alındığını söyleyib. Hakim Keramet Eliyev ise müstentiqin ittihamdakı bütün epizodları uydura bilmesinin qeyri-mümkünlüyünü bildirib.
Bundan sonra prosesdə Rahab Qazıyevin ifadesi elan olunub. O, ifadesi ile qismen razılaşdığını deyib.
Proses yanvarın 28-de davam etdirilecek.
İttihama göre, M. Eliyev dövlet hakimiyyetinə qarşı çıxmaqda, prezidente sui-qesdde, keçmiş müdafie naziri Rehim Qazıyevi, Baba Nezerlini, Elikram Hümbetov ve Arif Paşayevi MTN-in tecridxanasından qaçırmaqda ittiham olunur. İttihamnamede bildirilir ki, M.Eliyev OMON-un tabor komandiri Elçin Emiraslanovla birlikde ölke prezidentini öldürmek üçün terror aktı hazırlayıb. Bu barede 1994-cü ilde Moskvada razılaşma elde edibler. O, hemin il Dağıstanda OMON-un narazı emekdaşlarından ibaret deste toplanmasında ve keçmiş prezident Heyder Eliyev xaricden dönen zaman teyyaresinin raketle vurulması üçün emeliyyatın hazırlanmasında iştirak edib. M. Eliyev 2000-ci iledek qüvvede olmuş Azerbaycan Cinayet Mecellesinin 17.185, 70-2, 17, 15.93-9, 17.15.94 ve hazırkı Cinayet Mecellesinin 28.277-ci, 29.32.2-ci, 277-ci, 32.2-ci, 232.2.1-ci ve 278-ci maddeleri ile ittiham olunur. Memmedeli Eliyev 2008-cu ilde tutulub.
Qeyd edek ki, M.Eliyev kommersiya fealiyyeti ile meşğul olan Cavanşir Piriyevi tamah meqsedile 1993-cü il aprelin 13-de "QAZ-2410” markalı avtomobili ile birlikde oğurlayaraq öldürmekde de ittiham olunub. Hacı Memmedov Milli Tehlükesizlik Nazirliyinin Baş İstintaq İdaresinde ifade vererken bu cinayeti Memmedeli Eliyevin töretdiyini bildirib. Lakin saxlandıqdan sonra bu ittiham Memmedeli Eliyevin üzerinden götürülüb.
Baxış: 2259 | Əlavə etdi: afgan73 | Teqlər: cinayet, Kriminal, MTN | Reytinq: 4.0/1
Bütün şərhlər: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Bizim sorğu
Оцените мой сайт
Всего ответов: 60
Statistika

Xətdə cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçi: 0
GİRiŞ
Bura səhifənin qurtaracağıdır!!!